Könyvek


Ultraszonográfia - Második, bővített kiadásAz ULTRASZONOGRÁFIA könyv újabb kiadása hamarosan a boltokba kerül!

A könyv megvásárláshoz olvassa el az oldal alján található útmutatást.

Harkányi Zoltán és Morvay Zita (szerkesztők)
ULTRASZONOGRÁFIA (második, bővített kiadás)


Az ’UltraSzonográfia’ című kötet első kiadása négy évvel ezelőtt jelent meg a Minerva Kiadónál, és 2005. elején már hiánycikk volt a könyvesboltokban. A szakmonográfia kedvező fogadtatása arra ösztönözte a szerzőket, hogy elkészítsék a bővített, második kiadást, felhasználva a kollégák számos javaslatát, ötletét.

Az új könyv tizennyolc szerzője – az ultrahang diagnosztika egyes szakterületeinek elismert, kiváló művelője – átdolgozta a fejezeteket, figyelembe véve a bővülő klinikai tapasztalatokat, újabb megfigyeléseket, irodalmi adatokat. Néhány frissen készült írás is benne van a második kiadásban. Az egyre népszerűbb mozgásszervi vizsgálatokkal még több anyag foglalkozik, olvashatunk a 3-D/4-D ultrahangvizsgálat alapjairól és az állatorvosi utrahang-diagnosztikáról is. Az egyes fejezetek a felmerülő klinikai javallatoknak megfelelően tárgyalják az ultrahangvizsgálatok lehetőségeit.

Terjedelmében is bővült a könyv, a színes ultrahangfelvételek belekerültek a fejezetekbe. Szómagyarázat, index, ajánlott irodalom, valamint kiváló ultrahang-diagnosztikai honlapok listája szerepel az UltraSzonográfia második kiadásában.

A könyvhöz mellékelt Szono-DVD szintén bővült, változott. A fejezeteket kiegészítő képanyag mellett – külön mappákban – nagy számú esettanulmányt is talál az olvasó.


Hogyan használjuk a Szono-DVD-t ?

A Szono-DVD a könyvhöz kapcsolódóan, a fejezetek szerkezete szerint, felvételsorozatokat tartalmaz. A tartalom számítógépes mappaszerkezetben van felépítve, a mappák nevei a fejezetek címeivel egyeznek. Egy-egy mappa tartalmazza a hozzá tartozó kép- és video fájlokat.
A felvételsorozatok állóképekből (JPEG) és video-klipekből (DivX AVI) állnak. A mozgó UH-ábrára (video-klipre) a képen lévő kamerajel utal.
A menüből kiválasztható a megfelelő sorozat.

A Szono-DVD mind számítógépen, mind asztali DVD-lejátszón használható.

Számítógépen való futtatáshoz DVD olvasó és lejátszó szoftver szükséges, Windows XP (Professional Home) ajánlott. A kívánt mappa megnyitása után Windows Media Player-rel érdemes megnézi az állóképeket és a mozgó (video) fájlokat.

A legtöbb asztali DVD-lejátszó nem képes egyszerre a video- és a képfájlokat megjeleníteni, egy átváltás szükséges egyikről a másikra. Ezt a lejátszó saját menüjéből érhetjük el.

Szono-DVD tartalma

0 Bevezető
00 Szerzők

FŐMENÜ
1. Technikai-metodikai alapok
2. Szono-anatómia
3. Hasi és kismedencei ultrahangvizsgálatok
4. Felületes lágy részek és ízületek ultrahangvizsgálata
5. Erek duplex ultrahangvizsgálata
6. Egyéb ultrahangvizsgálatok
7. Eset bemutatások


FIGYELEM!
A szono-DVD ábraanyaga teljes egészében szerzői jogvédelem alatt áll.
Oktatásra történő felhasználása a Minerva Kiadó külön engedélyével lehetséges.

A könyvet megvásárolhatják a kiadó honlapján az alábbi módon: Kattinsanak a kiadó oldalára mutató linkre: Minerva Kiadó, a megjelenő honlapon látható menüben válasszák ki "Könyveink" menüpontot  és a legördülő menüben a "Kiadott könyveink" sort.  Ezt követően görgessenek le az Ultraszonográfia könyvhöz, majd ott válasszák a "Megrendelés" gombot.